Srećni suveniri ,
 srebro i nakit od srebra

https://www.facebook.com/srecni.suvenir     
https://www.facebook.com/dado.maksimovic.338    
                                                         +381 61 603 9434

"Ja nikada nisam imao sreće u životu. Nisam ja te sreće. Eh da je sreće bilo…."

Ovakve konstatacije govore o stanju čovjekovog uma. 

Na ovom nivou stanja uma čovjek ima negativne misli. Zato pozitivne misli mogu promijeniti nivo stanja vašeg uma, a te pozitivne misli donose sreću.

Sada se pitate šta je to sreća i koji je to nivo uma da bi čovjek bio srećan.Neko će reći sreća je suprotno stanje od tuge.Složio bih se sa tim gledano sa filozofske strane. Isto kao što i Sunce izlazi na istoku, a zalazi na zapadu.Međutim, kada ste u univerzumu tamo nema izlazka niti zalaska, Sunce uvijek sija.

Sreća je stanje čovjekovog uma.Ako imate prijatne i vedre misli, onda ste srećni. Najprijatnija misao je da ste potrebni i važni da pomognete i doprinesete sreći nekog drugog ljudskog bića. Zato sreću treba doživljavati sada, a ne u budućnosti.

Biću srećan kad zaradim puno novca… kad obavim nekakav posao… kad se oženim… kad mi se porodi supruga i rodi dijete… kada pobijedim… kada se zaposlim… kada kupim auto…Ovakvo razmišljanje je život na odloženo.Redovno i često ste razočarani jer nikako da stigne taj srećan trenutak. Zato treba imati mentalni stav i mentalnu naviku da ste srećni i tu naviku redovno primjenjivati, njegovati i razvijati u sadašnjosti. Vi ste srećni i tačka!

Nekada na sitne nelagodnosti i razočarenja reagujemo mrzovoljno, sa ogorčenjem i razdražljivošću, a to je samo stvar navike. Vozite auto, neko vam zatrubi i vi odmah reagujete ljutito. Neko vam upada u riječ dok razgovarate, opet djelujete. Sve te reakcije su toliko puta bile u vašem životu da ste na to prosto navikli.Svi smo mi upleteni u mrežu svakodnevnih navika.Obuvamo cipele uvijek na isti način, prvo lijevu pa desnu… Odlazimo i vraćamo se sa posla ili fakulteta uvijek istim putem… Otvaramo cigarete uvijek na isti način…Sa ovim morate prestati.Prestanite da dopuštate da stare navike vama komanduju. Ako promijenite stare navike promijenićete i predstavu o sebi. Kada svjesno i namjerno razvijamo nove i bolje navike, naša predstava o sebi nastoji da se otrese starih navika i razvije nove i bolje obrasce. Ako vam se ipak desi nekakva nesreća nemojte svojim mislima produbljivati tu nesreću. Kada su ovakve situacije u pitanju, morate imati borbeni stav. Gubitak ne znači i kraj. Ako u tom trenutku preovladavaju pozitivne misli, prebrodićete svaku krizu.

Sreća ne može da vam se desi, već je sami stvarate i određujete. Sreću niste zaradili niti zaslužili. Ako čekate da zaradite ili zaslužite sreću, čekaćete zauvijek.Niko osim vas ne može odlučiti kakve ćete imati misli.Ako svjesno izaberete prijatne i pozitivne misli, odmah ste sami sebi pomogli.Kroz cijeli život moramo vrijedno sakupljati trenutke sreće i uspjeha, a kada naiđu dani krize, sjećanja na iste će nam pomoći da prevaziđemo sve probleme.Moramo biti vedri koliko je to moguće, da pokazujemo prijateljstvo prema drugima, da ne budemo kritični već tolerantni.Ne smijemo dopustiti da naše misli obuzmu pesimizam i negativnost jer tako pokrećemo negativan proces.Moramo vježbati misli da radimo i da se osjećamo kao nova ličnost.Zaposlite svoj um jer sreća je aktivna i kreativna.Izbegavajte ljude koji se uvijek na nešto žale ili vas kritikuju. Oni vam uvijek oduzimaju energiju i skreću misli sa pravog puta.Sve se svodi na to da ste vi u stvari kreatori vaše sreće.Neka vam sreća bude svakodnevna navika.

Svaki od ovih načina postupanja, osjećanja i mišljenja kada vam preraste u naviku imaće blagotvoran i konstruktivan uticaj na vašu predstavu o sebi, a to je da ste SREĆNI.

    Trunka sreće

   Nauči živeti

Prijavite se , budite uvek u toku, sajt je podložan čestim promenama i dodatcima. 
H V A L A  !

  • Subscribing allows you to get site updates. Your email address will be kept private.
 
nasi dragi posetioci